O Cristalería quédase ás portas da vitoria fronte ás líderes

Afrontaban as nosas rapazas do Cristalería Gestal un duro encontro fronte ás líderes da categoría na súa casa. Chegaban as nosas miniguerreiras dispostas a loitar por esos 2 puntos que nos permitisen apretala clasificación na parte alta da táboa e soñar con loitar polo 1º posto.

Comezaba o encontro coas nosas algo desordenadas, pero conseguíamos en accións individuais solucionar na faceta ofensiva, poñendo en dificultades ás rivais. A nosa defensa 3:3 xeraba moitas dudas ás locais, pero valíanse da súa superioridade física para superarnos e chegar a zonas efectivas de lanzamento. Co paso dos minutos, a defensa 5:1 prantexada polas locais comezaba a atragantárselle ás nosas, que non eran quen de atopar un camiño ao gol por momentos. A pesares das dificultades, as cullerdenses conseguirían ordenarse e recortala diferenza no marcador antes do descanso, rematando tan só a 2 goles de diferenza.

Tocaba remar moito nesta segunda parte, prantexando unha presión moi alta das nosas avanzadas para obrigar ás súas xogadoras a xogar lexos da portería, pero os despistes das nosas perdendo a espalda e a duda á hora de axudar permitíanlle ás locais levarse un parcial de 5-1 ao comezo deste 2º tempo.

Tiraban entón de orgullo as nosas miniguerreiras, que cambiaban a actitude en defensa, moito máis centradas e activas, conseguindo roubar numerosos balóns e subir ao contraataque, chegando aos derradeiros minutos soamente 1 gol por abaixo no marcador. Con todo de cara para empatar perderían as nosas o balón e non desperdiciarían as locais o erro para anotar, sucedía o mesmo no seguinte ataque e cerraban as do Galicia Social desa forma un encontro que se nos escapaba por pouco.

Toca reflexionar acerca dos momentos de desconexión vividos durante o encontro e traballar para melloralo e ser aínda máis competitivas.

Bm Culleredo Cristalería Gestal: 23 (10+13) Elena, Sara, Sofía Meijide, Cintia, Aitana, Soifía Orge, Inés, Aldara, Martina, Simona.

Aluz Energía Galicia Social: 26 (12+14) Sabela, Ángela, Daniela, Alba, Violeta, Carmela, María, Noa, Victoria, Ángela, Xulia.

Árbitro: Martina Juán Lampón, correcto durante o encontro.

Incidencias: Partido correspondente á 11ª xornada da Liga Prata infantil feminina.