O BM.CULLEREDO SWEEPEND DESPERDICIA UNHA RENDA DE SETE GOLES E TERMINA EMPATANDO

O BM.Culleredo Sweepend, foi dominador durante gran parte do partido ante o A.D.Carballal e estivo por diante no marcador 58 minutos dos sesenta de xogo, pero cando todo parecía visto para sentenza e alcanzaba a súa máxima diferenza ( 7 goles arriba) a dezasete minutos para o final, víu como esa diferenza reducíase co paso dos minutos ata converter o final do encontro nun mar de imprecisións e dúbidas que acabaron co empate final. Os de Culleredo maniataron ao seu rival nunha primeira parte sublime en defensa, apostados nun 5:1 pro-activo con moita mobilidade de pernas e unha notable cadea de axudas. Tan só 6 goles encaixados nos primeiros trinta minutos, falaban moi ben da retagarda en conxunción coa portería rojilla. Por contra, o conxunto de Culleredo asentábase irrecoñecible na transición e no posicional, antagónico ao que habitualmente ofrece. Así, na fase de ataque, os xogadores se aposentaban estáticos nos seus postos e a circulación do balón era pésima, influíndo todo iso na mala selección de lanzamento e na falta total de acerto. A velocidade no contragolpe tampouco faría aparición hoxe no 40x20 do pavillón O Loureiro, aínda que ese bo facer defensivo permitía aos de Culleredo terminar o primeiro acto cun balance positivo de 6-10.
A segunda parte comezaba con moi boa sintonía, mantendo a seguridade na retagarda e atopando os momentos máis fluídos no ataque, aínda sen grandes alardes. A simbiose en ambas as facetas, con algunha que outra saída en primeira e segunda onda, propiciaba que o Sweepend Culleredo aumentase a diferenza co paso dos minutos e asentásese neses sete goles de diferencia que parecían decantar a balanza definitivamente a favor dos visitantes. A mixta proposta polos olívicos daba os seus primeiros éxitos, completados polas precipitacións, as perdas e os erros múltiples que acometía o equipo neste último tramo. Con todo iso, o partido chegaría a perigar, xa que o A.D.Carballal poñeríase por diante a falta de dous minutos e mesmo tería balón en posesión para conseguir a vitoria a falta de sete segundos.
A semana que vén ante o Balonmán Chapela, o BM. Culleredo Sweepend terá unha cita na que non debe de fallar se quere conseguir o primeiro posto do grupo e con iso, ser cabeza de serie nos Play-Off da categoría.

A.D.Carballal: 25 (6+19). Diego Otero (P), Isidro David Mariño (P), Víctor Rodríguez, Iago García, Yago López, Nicolás Vila, David Fdez, Anxo Barciela, Nicolás Docampo, Xoel Malfaz, Javier Zambrana, Alex Figueroa, Pedro Salgado, David González.

BM. Culleredo Sweepend: 25 (10+15). Hugo Díaz (P), Lucas Sánchez, Aarón Blanco, Marcos Regueiro, Atalo Bello, Adrián Veira, Iván Sánchez, Samuel Seijas, Josemi Martínez, Alejo Martínez, Nico Casal, Felix Noya, Daniel González, David Martínez.

Parciais 5´: 2-2 / 3-5 7 4-7 / 4-8 / 5-9 / 6-10 / DESCANSO / 8-13 / 11-16 / 14-18 / 19-20 / 21-23 / 25-25

Colexiados: Sergio Murillo e Luis Fdez.

Incidencias: Segundo encontro da fase de clasificación (Grupo D) en categoría cadete masculino. Encontro disputado no pavillón municipal de Carballal con un centenar de siareiros de ambos os conxuntos nas bancadas.