UN TRASPÉS DEIXA SEN OPCIÓNS DE VICTORIA O RAFERGAL

Estaba a ser un partido moi igualado, case reflexo do partido do martes contra o Rasoeiro.

Un arreón final do Guardés, rematou coas ilusions do Bm Culleredo Rafergal, impotentes para evitar unha nova derrota.

Un comezo moi á par entre Cullerensas e Guardesas durou ata os primeiros 15min da segunda parte, cando o Guardés sacou ventaxe dunha descalificación a unha xogadora clave do Rafergal.

Este incidente provocou un desaxuste defensivo no equipo visitante, que non daba parado a un pivote desaparecido durante boa parte do encontro pero sendo clave na parte final .

Ainda así o Bm Culleredo Rafergal non se rendiou e se reactivaban por momentos pero, xa encarrilaron un 5-0 en contra o que rompeu o partido a prol do Guardés abrindo  unha brecha que sería insalvable.

A pesares da derrota o Bm Culleredo Rafegal demostrou unha actitude distinta a outros encontros, loita e sacrificio.

Mecalia Atlético Guardés 25 (9+16): Sabela Perez Lomba (5), Ainara Goyas Alvarez (1), Maria Gonzalez Lomba , Carolina Gonzalez Alonso, Aroa Fernandez Lago (7), Mara Alonso Fernandez (1), Alba Fernandez Da Costa (1), Sara Lomba Seves (1), Iria Perez Lomba (1), Maria Baz Lomba (3), Noelia Martinez Rodriguez, Sabela Vazquez Santas (1), Ines Martinez Iglesias, Yaiza Alonso Caiño (4), Marian Mera Amoedo

Bm Culleredo Rafergal 18 (8+10): Diana Dozo Dominguez, Adriana Antonio Costela , Anheliz Amarys Alexander Justin (3), Lucia Ponte Diaz (4), Paula Valderrabano Codesal (3), Candela Puga Presedo, Adela Areoso Lopez (1), Lucia Sanchez Toimil, Lucia Santiso Castro, Carlota Rodriguez Ramallo (7), Ines Martinez Mosquera

Parcial cada 5 minuto: 0-1/2-2/3-3/6-5/8-6/9-8 Descanso 10-11/11-12/14-13/17-16/22-16/25-18 Final

Colexiados: David Fernandez Lago

Incidencias: 16ª Xornada da Liga Ouro celebrada no Pavillón Municipal de A Sangriña. Con 10 persoas aproximadamente de público debido ás restricións do protocolo COVID 19.