Unha victoria sufrida

Partido de volta contra o Xallas para as nosas rapazas do infantil femenino este martes festivo. Tocounos devolver a visita e esta vez fomos a Santa Comba.

O xogo transcorreu moi diferente de fai 3 días, xa que comezamos a coller o ritmo do xogo moi tarde. A pesar de estar todo o tempo por diante do marcador con vantaxes mínimas despois do descanso polo protocolo Covid-19, o Xallas logrou empatar o partido e non seriamos capaces de sacar unha vantaxe mínima de 3 goles ata o final da primeira metade e ir con certa tranquilidade para o descanso.

A tónica do xogo marcada por un rival máis competitivo aproveitou unha e outra vez as nosas dúbidas defensivas e a nosa falta de acerto de cara ao gol (ata máis ou menos 16 lanzamentos falidos).

O Culleredo complicou o ataque, atascándose e fracasando en accións esenciais como pasos e desmarcándose á zona oposta das liñas de paso polo que as compañeiras ante a falta de apoio non sabían como resolver a táctica de xogo.

O segundo tempo foi totalmente delas, seguimos coas imprecisións e un mar de dúbidas ante accións simples de 1x1 e baixando a nosa calidade defensiva facendo que as locais reducisen a vantaxe. Salvounos algún roubo de balón que rematou con contras acertadas diante da portería e a pesar de todo a temperanza de manter a vantaxe de 3 goles obtidos na primeira parte.

Os últimos 5 minutos foron cruciais para o noso equipo que sacou forzas de onde non había e logrou levarse a vitoria a casa.

Dous puntos que nos sitúan na primeira posición que xunto co Xiria somos os dous equipos invictos deste grupo.

BM Culleredo 20 canosa abogacía (11 + 9): Carla Muiño, Tirsa Suarez, Carla Corral (4), María Bescansa (8), Paula Peteiro (4), Lucía Martínez, Aroa García (2), Leire Barbeito, Aroa Barbeito (P) ., Lucía Cortegoso (2), Alba Pedreira e os alevíns Antía Ferreño, Lucía López

BM Xallas F.C:18 (8 + 10): Paula Novo, Noelia García (9), Noa Muíño, Daniela Suarez (6), Noa Pose, Andrea Mouro, Paula García (3), Amanda Martinez

Parciais cada 5 ': 2-1 / 4-2 /5-5 / 9-8 / 11-8 Descanso 13-9 / 15-11 / 17-14 / 19-14 / 20-18 Final

Árbitro: José Henrique Folgoso Capelo, Manuel Pazos Trillo

Incidencias: 4º xornada do grupo 5 da categoría infantil feminina celebrado no Pavillón Fontenla de Santa Comba con 20 espectadores. Gardouse a minute de silencio pola morte do Xogador / Adestrador / Anotador / Cronometrador Alberto Beade D.E.P