(IF) BM.CULLEREDO ABOGACIA CANOSA 18-10 BM.XALLAS FC

TRES DE TRES PARA AS INFANTÍS DO ABOGACÍA CANOSA

O sábado pola mañá tocaba madrugar e xogar na casa contra o BM Xallas, o terceiro clasificado da nosa competición.

A primeira parte do partido comezou con ataques estáticos de ambos equipos que xogaban ao límite do pasivo.

Contra as cullerenses plantouse un Xallas con defensa 3: 3 moi arriba e moi aberta, proporcionando ás nosas primeiras liñas entradas fáciles de 1x1 e xogo de pase e vai co pivote.

Na parte defensiva do noso equipo (3: 3), destaca o bo traballo de basculación e o apoio para o centro e o pivote, xa que foi un dos nosos puntos débiles. As constantes penetracións individuais que facilitaron a entrada de dúas xogadoras do equipo contrario, tíñanos en alerta constante. Varios axustes durante esta primeira parte fixeron que o Xallas tivese que poñer en práctica varias tácticas para poder superarnos.

A segunda parte é máis do mesmo, máis axustes defensivos ante os ataques do Xallas debido á rotacións de posición das súas principais goleadoras e a unha maior presión nas líneas de pase. Este traballo deu os seus froitos recuperando varios balóns e facilitando os contraataques, que a pesar de non ter remate de gol, algúns foron efectivos e pouco a pouco a vantaxe no marcador foi aumentando.

Destaca o traballo minucioso que as nosas xogadoras están a amosar partido a partido como resultado da constancia nos adestramentos

BM Culleredo 18 (10 + 4): Sofía González (3), Carla Muiño, Tirsa Suarez, Carla Corral (2), María Bescansa (1), Paula Peteiro (1), Lucía Martínez, Valentina Martinez (1), Aroa García (6), Leire Barbeito (2), Aroa Barbeito (P)., Lucía Cortegoso (1), Alba Pedreira (1)

BM Xallas 10 (4 + 6): Paula Novo, Noelia García (4), Noa Muíño, Daniela Suarez (6), Noa Pose, Andrea Mouro, Paula García, Amanda Martinez

Parciais cada 5 ':3-0/3-1/4-1/5-2/10-4 Descanso12-6/14-8/15-9/17-10/18-10 Final

Árbitros: Ángel Mateos Alonso

Incidencias: 3ª rolda do grupo 5 da categoría infantil feminino celebrada non Pavillón Almeiras de Culleredo sen púbrico polo protocolo COVID 19. Gardouse un minuto de silencio pola morte do Xogador / Adestrador / Marcador / Cronometrador Alberto Beade D.E.P