OS DOUS PUNTOS FANSE DE ROGAR

O arranque do partido por ambolos dous conxuntos foi con gran lentitude.

Unha primeira parte onde o Guardés atopaba o acerto de cara portería con máis frecuencia.

Sen dúbida algunha partido marcado polos ataques posicionais.

Íase o descanso cun marcador 6-11 a prol do equipo visitante cobrando a súa máxima diferenza no minuto dez da segunda parte logo dun comenzó desta, dun parcial de 0-5 e forzando un tempo morto para o equipo locatorio.

A partir de ahí e logo dunha exhibición da gardamenta do Rafergal cun 75% de paradas afortunadas comenzaron a rapazas de Culleredo a atoparse cómodas no campo.

Repartianse os erros defensivos e ofensivos con alternativas de goles no marcador.

A explosividade do comenzó da segunda parte do Guardés foi a clave do desenlace final a pesar dos últimos dez minutos das de Culleredo que diron todo ata o tramo final.

A cruz do encontró está marcada pola lesión da xogadora do Rafergal Carlota Rodriguez que lle desexamos unha pronta recuperación

No horizonte agarda o último partido do ano fora da casa contra Lavadores.

Balonmán Culleredo Rafergal 20 (6+14): Diana Dozo Dominguez , Adriana Antonio Costela (1) , Anheliz Amarys Alexander Justin (7), Lucia Ponte Diaz (1) ,Paula Valderrabano Codesal (8), Candela Puga Presedo , Adela Areoso Lopez , Lucia Sanchez Toimil (1), Carlota Rodriguez Ramallo , Marta Valderrabano Codesal (1), Aitana Tasende Dominguez (1), Marina Rodriguez Fernandez, Lucia Santiso Castro,Ines Martinez Mosquera

Mecalia atlético guardes 26 (11+15):  Ines Martinez Iglesias , Sabela Vazquez Santas (5) ,Angela Portela Rodriguez (1), Sabela Perez Lomba (1), Maria Gonzalez Lomba ,Daniela Alonso Marcano (2), Carolina Gonzalez Alonso (3), Alba Fernandez Da Costa (3), Marian Mera Amoedo ,Sara Lomba Seves , Iria Perez Lomba (2), Noelia Martinez Rodriguez (4), Yaiza Alonso Caiño, Aroa Fernandez Lago (5)

Parcial cada 5 minuto: 0-2/0-4/1-5/5-8/5-8/6-11 Descanso 6-16/9-20/11-21/15-23/18-24/20-26 Final

Colexiados: Rubén Iglesias Álvarez

Incidencias: 7ª Xornada da Liga Ouro celebrada no Pavillón municipal de Almeiras. Con 20 persoas aproximadamente de público debido ás restricións do protocolo COVID 19.